Start Studying Now | Free Registration | Log In
Microsoft Project Certification Practice Exams Microsoft Project Certification Practice Exams Microsoft Project Certification Practice Exams

Microsoft Project Certification Practice Exams

Microsoft Project Certification Practice Exams
Microsoft Project Certification Practice Exams Prometric Microsoft Project Certification Practice Exams
Friday, December 30, 2010 Microsoft Project Certification Practice Exams Last Update: 3:24 PM
Microsoft Project Certification Practice ExamsMicrosoft Project Certification Practice Exams
Microsoft Project Certification Practice Exams
Exam Details
Microsoft Project Certification Practice Exams
Microsoft Project Certification Practice Exams
Microsoft Project Certification Practice Exams
Microsoft Project Certification Practice Exams
Microsoft Project Certification Practice Exams
Microsoft Project Certification Practice Exams
Microsoft Project Certification Practice Exams
Microsoft Project Certification Practice Exams
Microsoft Project Certification Practice Exams
Microsoft Project Certification Practice Exams
Microsoft Project Certification Practice Exams
Microsoft Project Certification Practice Exams
Microsoft Project Certification Practice Exams
Microsoft Project Certification Practice Exams
Microsoft Project Certification Practice Exams
TestTaker Microsoft Project Certification Practice Exams

Why Should I Get Certified?

Microsoft Project Certification can lead to better visibility, opportunities, and jobs. In today's increasingly complex and highly specialized economy, credentials are everything. Even though you may have the skills to do the job, how do you convince potential customers and employers to hire you?

Certification can
  • Immediately improve your earning potential
  • Open the door to more opportunities for career advancement
  • Increase your job mobility and choices even in the face of a tough job market
  • Reach not only your short-term job goals, but also position yourself for success in your long-term career
  • Validate your knowledge and competence for potential employers and customers
  • Connect with an elite community of certified peers which may lead to further opportunities and connections
Getting a certification is hard work and requires significant personal and/or financial commitment. This is why certifications are so respected throughout professional communities. The more difficult a certification is to obtain, the more respected and admired it becomes. Additionally, the more certifications an individual possesses, the more respect and admiration he/she is given. This respect and admiration, in most cases, is manifested in increased earnings, increased career opportunities, and increased peer respect. Although there are many certifications available, the basic steps to obtain certification are the same -- Study, Train, and Test.

With all certifications, you must study to pass the certification exam. The requirements for passing the exam may differ between the various certifications. You will always be tested to evaluate your knowledge of a subject area or skill. Additionally, you may be asked to demonstrate your ability to apply your knowledge once you have successfully completed the certification exam. In order to prepare for this type of exam, you must train diligently.

The Microsoft Project Certification exam requires only one examination. The best way to pass the exam is to purchase excellent study tools. Whether you are a novice or an expert in the subject, whether you attend a training class or purchase a book online, you must take practice exams to assess how well you know the exam material and to predict whether you are able to pass the exam.

TestTaker provides a live knowledgebase of Microsoft Project 2007 Certification practice exam questions for you to study, gauge how well you know the material, and identify the areas in which you require more study. TestTaker practice exam question content is dynamic to prevent memorization and to enforce learning. You will pass your exam with TestTaker.
Microsoft Project Certification Practice Exams
Microsoft Project Certification Practice Exams
[ Return to Top ]
Microsoft Project Certification Practice Exams
Microsoft Project Certification Practice Exams
Get Started Now Microsoft Project Certification Practice Exams
Click Here To Get Started Now
Microsoft Project Certification Practice Exams
Microsoft Project Certification Practice Exams
Microsoft Project Certification Practice Exams
TestTaker Microsoft Project Certification Practice Exams

What is TestTaker?

TestTaker is an online knowledge engine designed to assess subject area knowledge levels. At the core of the knowledge engine exists a fluctuating pool of question content. This content is collated into collections refered to as "Guides". The guides designed for certification exam preparation are called "Certification Guides". The guides focused on preparing for career and role qualifications are called "Skill Guides". The guide content is managed by a network of seasoned professionals who possess certifications themselves.

TestTaker content fluctates. As TestTaker is a centralized engine, we can assess and maintain the quality of the guide content expediently. Questions which are deemed statistically too easy are either cast out or modified. Questions which are deemed statistically too difficult are likewise cast out or modified. Questions which are no longer eligible exam content are removed. Our improvements and changes become available immediately to our users. This cyclic feedback loop between TestTaker users and TestTaker Administrators is a huge advantage for our users. The dynamic nature of the content discourages user memorization and encourages unbiased assessment and learning.

TestTaker will inform you when you are prepared for your certification examination. It tracks your guide usage, the practice exam questions answered correctly, the practice exam questions answered incorrectly, etc. There is no guess work as to when you are ready. You can be 100% confident that you are ready based solely upon your TestTaker assessment.

When you purchase TestTaker Guides, you are purchasing a subscription to access one or more guides for the designated period of time you choose. The cost of TestTaker varies depending upon the guide(s) selected, the number of guides purchased and the period of subscription time desired. This is done to offer the lowest price possible for our customers. Generally speaking, TestTaker is the lowest priced option for a continual supply of highly relevant practice exam questions.
Microsoft Project Certification Practice Exams
[ Return to Top ]
Microsoft Project Certification Practice Exams
TestTaker Microsoft Project Certification Practice Exams

The Microsoft Project Certification

This exam will certify that the successful candidate has all of the requisite knowledge and skills necessary to schedule, estimate, coordinate, control, budget, staff projects, and support other users of Microsoft Office Project.
Microsoft Project 2007 Certification Exam Details
Credential: Microsoft Certified Technology Specialist (MCTS)
Exam Id: 70-632
Prerequisites: None
Number of Exam Questions: 55 (Subject to Change)
Exam Duration: 150 Minutes (Subject to Change)
Percentage Required to Pass: 70% ( score > 700 out of 1000 )
Exam Type: Computer-based
Exam Assignment: None
Proctored Exam: Yes, Closed Book
Exam Cost: $125 USD for English (Subject to Change)
Exam Registration: Prometric
Exam Languages: English, French, German, Japanese, Spanish, and Chinese
Microsoft Project Certification Practice Exams
Microsoft Project Certification Practice Exams
[ Return to Top ]
Microsoft Project Certification Practice Exams
Microsoft Project Certification Practice Exams
Microsoft Project 2007 Certification Exam Target Candidates
(A) Use Microsoft Office Project Standard 2007 or Microsoft Office Professional 2007 standalone desktop features (excluding Project Server features) to build, maintain, and control well-formed project plans;

(B) Have experience scheduling, estimating, coordinating, controlling, budgeting, and staffing projects and supporting other users of Microsoft Project; and,

(C) Possess familiarity with key project management concepts and terminologies.

(D) Basic Windows navigation skills.
Microsoft Project Certification Practice Exams
Microsoft Project Certification Practice Exams
[ Return to Top ]
Microsoft Project Certification Practice Exams
Microsoft Project Certification Practice Exams
Microsoft Project 2007 Certification Exam Topics and Objectives
The exam topics and objectives are as follows:

Configuring Tools and Options
  • Set up Schedule options.
  • Set up Calculation options.
  • Set up Interface options.
  • Set up View options.
  • Set up General options.
  • Set up Calendar options.
  • Set up Security options.
Setting Up a Project
  • Create and modify a template.
  • Select a template.
  • Enter project information.
  • Manage calendars.
  • Import and export data.
Estimating, Scheduling, and Budgeting Tasks
  • Create a WBS.
  • Create and modify tasks.
  • Estimate and budget tasks.
  • Sequence tasks.
  • Identify and analyze critical tasks and critical path.
  • Manage multiple projects.
Resourcing Project Plans
  • Forecast time-phased generic skill or role requirements.
  • Create, modify, and use resource pools.
  • Add, change, substitute, or remove resource assignments.
  • Predict durations and work calculations.
  • Optimize resource utilization.
Updating and Reporting on Project Performance
  • Save and modify baselines.
  • Enter task updates.
  • Reschedule incomplete work.
  • Track project progress.
  • Analyze variance.
  • Create, modify, and delete objects.
  • Create reports.
Microsoft Project Certification Practice Exams
Microsoft Project Certification Practice Exams
[ Return to Top ]
Microsoft Project Certification Practice Exams
Microsoft Project Certification Practice Exams
Free 30 Day Trial Microsoft Project Certification Practice Exams
Microsoft Project Certification Practice Exams
Free 30 Day Trial Microsoft Project Certification Practice Exams
Microsoft Project Certification Practice Exams
TestTaker Microsoft Project Certification Practice Exams

TestTaker is the Best Deal

Quite simply, if you want to get certified, TestTaker is too good of a deal to pass up. Here are the top ten reasons why:

#10 - You do not wish to throw your money away.
It is expensive to fail. The cost to take a certification exam may be hundreds of dollars as compared to the low price to purchase a TestTaker certification guide which guarantees that you will pass.

#9 - You can study anywhere, at any time.
Practice makes perfect. The more you take practice exams, the more prepared you will be for your certification exam. Since TestTaker is 100% available online, you can practice from just about anywhere, at any time. You may even run TestTaker on your iPhone given that you have the latest iPhone operating system and correct settings.

#8 - You wish to keep certification costs low.
You purchase the subscription that caters to your budget and your certification goals. TestTaker brings the best content to you so you do not have to pay for numerous study guides to bring the content to yourself.

#7 - You take practice exams in the same format as real certification exams.
TestTaker presents practice exams to you in the same format as the real proctored exams. This will ultimately make you more comfortable when it comes time for you to take the actual examination. You will have an advantage since you are already familiar with the format and layout.

#6 - You will not have to download anything.
TestTaker does not leave a footprint on your machine. There is no software to download which may or may not work with your operating system. With only an internet connection and a browser, you have access to the best and latest that TestTaker has to offer.

#5 - You will not receive static content.
TestTaker content is not delivered as a static pool of downloaded content or a static text file. The content exists in our centralized engine where we keep it current and of high quality.

#4 - You will be 100% confident that you are prepared.
TestTaker tracks your progress based upon a myriad of factors and informs you when you are ready. There is no confusion or uncertainty. Your readiness is clearly stated as "Yes" or "No".

#3 - You will receive real-time assessments as you study.
TestTaker does more than simply tell you whether you answered the questions correctly or not. It is constantly assessing you by providing real-time scores on all practice scenarios in which you participate.

#2 - You will have access to high quality content.
TestTaker will challenge you with relevant exam content. You do not have to worry whether your content is outdated. You will be presented with content that is guaranteed to be tested on the exam.

#1 - You will overcome your knowledge area weaknesses.
TestTaker recognizes which types of questions you answer incorrectly and presents these questions to you again and again until you demonstrate your ability to get them correct.

Microsoft Project Certification Practice Exams
[ Return to Top ]
Microsoft Project Certification Practice Exams
Microsoft Project Certification Practice Exams
TestTaker Microsoft Project Certification Practice Exams

Start TestTaker Now

Getting started with TestTaker is easy.

Step #1: Registration is free.
Click here to register.

Step #2: Select a Guide.
Click "Purchase Guide" to browse through the available guides.

Step #3: Purchase your subscription period.
Select the subscription period of your choice. The longer the subscription period, the more discounted the price.

Step #4: Begin a practice exam.
Click "Take a Test" to begin.
Microsoft Project Certification Practice Exams
TestTaker Microsoft Project Certification Practice Exams

Free Microsoft Project 2007 Certification Practice Exam Questions

Microsoft Project Certification Practice Exams
The following questions are representative of the types of topics found on the Microsoft Project 2007 Certification exam content. For more practice exam questions, please visit TestTaker.
Microsoft Project Certification Practice Exams
1. You create a new project file in Microsoft Office Project 2007 and save your project start date to a date two weeks from now. Which of the following statements are correct?

#1. The project finish date is calculated.
#2. The project will employ backward scheduling.
  a. 1 only
  b. 2 only
  c. Both 1 and 2
  d. Neither statement is correct
Microsoft Project Certification Practice Exams
2. Your boss has just asked you to align the items on your Microsoft Office 2007 project schedule with the newly approved chart of account codes produced by the Finance department. What is the proper sequence of steps in the Gantt Chart view to display the custom codes next to the relevant task items?
  a. Click File. Click Properties. Click View Tab. Type in the custom code.
  b. Click Insert. Cick Custom Codes. Type in the custom codes.
  c. Right-click a table heading. Click Insert Column. Select WBS. Type in the custom code.
  d. You cannot display custom codes in Microsoft Office Project.
Microsoft Project Certification Practice Exams
3. Which of the following statements is INCORRECT?
  a. Filters can be used to display data on a selective basis.
  b. Groups allow you to categorize, sort, summarize, and organize resource and task data
  c. Filters and groups have different effects on table data.
  d. Microsoft Office comes with over 50 built-in filters.
Microsoft Project Certification Practice Exams
4. As your project progresses, you continue to enter project performance information. This causes your project schedule to automatically update. Which of the following is NOT a type of schedule update?
  a. Duration-based
  b. Task-based
  c. Resource usage-based
  d. Date-based
Microsoft Project Certification Practice Exams
5. The Work Contour field provides choices for displaying the shape an assignment's work takes when that work is distributed over time. Which of the following is NOT a valid shape option?
  a. Turtle
  b. Front-loaded
  c. Late-peak
  d. Mid-peak
Microsoft Project Certification Practice Exams
Microsoft Project Certification Practice Exams
6. You are assigning resources to your project and you allocate generic resources to a task and apply a work contour to some of the assignments.

You need to view the assignments to verify that the work has been distributed correctly. Which view should you use?
  a. Network Diagram
  b. Resource Graph
  c. Resource Sheet
  d. Task Usage
Microsoft Project Certification Practice Exams
7. Your company has just instituted a default overtime hourly rate for all projects. You need to update your project to accurately track project costs.

What is the correct sequence of steps to set a default overtime rate for your project?
  a. Click Tools. Click Options. Select the Schedule tab.
  b. Select the Resource Sheet view. Type in the overtime rate in the Ovt. Rate column.
  c. Click Tools. Click Options. Select the General tab.
  d. Click Project. Click Properties. Type in the default overtime rate.
Microsoft Project Certification Practice Exams
8. Which of the following statements is CORRECT?

#1. The critical path is the longest single path of networked dependencies.
#2. There may exists gaps between tasks in the critical path.
  a. 1 only
  b. 2 only
  c. Both 1 and 2
  d. Neither 1 nor 2
Microsoft Project Certification Practice Exams
9. Which of the following statements is INCORRECT?
  a. Earned value analysis evaluates budgeted expenses, actual expenses, and the value of work performed.
  b. Earned value analysis evaluates if your project is ahead of or behind schedule.
  c. Earned value analysis evaluates if your project plan is over or under budget.
  d. Earned value analysis is displayed as Actual Cost of Work Performed.
Microsoft Project Certification Practice Exams
10. Implementing a Rolling Wave Approach to your project scheduling allows for all of the following except which option?
  a. Long-term flexibility
  b. Full scope
  c. Partial baselines
  d. Short-term commitments
Microsoft Project Certification Practice Exams
Microsoft Project Certification Practice Exams

Click Here To Access More Free Microsoft Project Certification Exam Practice Questions

Microsoft Project Certification Practice Exams
Answer Key
Microsoft Project Certification Practice Exams
Please check your answers using the listing below.
Microsoft Project Certification Practice Exams
1=A; 2=C; 3=C; 4=B; 5=D; 6=D; 7=C; 8=C; 9=D; 10=B;
Microsoft Project Certification Practice Exams
** Note: Doing well on these free practice questions in no way means that you will pass the Microsoft Project Certification exam.
Please visit TestTaker for more practice exam questions. **
Microsoft Project Certification Practice Exams
[ Return to Top ]
Microsoft Project Certification Practice Exams
Microsoft Project Certification Practice Exams
TestTaker is not affiliated with or endorsed by either Prometric or Microsoft in any way. The Prometric and Microsoft logos displayed here are for user reference and site content recognition as this site pertains to exam preparation materials for the Microsoft Project 2007 Certification exam which is a proctored exam offered by Prometric. The Prometric logo and company name are trademarks of Prometric Inc. The Microsoft Project logo and company name are trademarks of Microsoft Corporation Inc.
Microsoft Project Certification Practice Exams